Loading Events
  • This event has passed.

«Οδός Κορωναίου 20-21» του Γιώργου Κονταξή ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ (απόσπασμα/Μάθημα διαδικτυακό) Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Φάρος» (1979/1985)

SHARE
WHEN?
11/02/2022 - 06/03/2022
PARTICIPANTS

Sorry, this entry is only available in Greek.

(Ελληνικά)

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Φάρος” ιδρύθηκε το 1985 από την Λένα Καλαϊτζή –Οφλίδη, με σκοπό την παροχή θεατρικής παιδείας και γνωριμίας  με το ελληνικό και παγκόσμιο θέατρο.

Παραστάσεις:

1985:” ΖΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ” κείμενο – σκηνοθεσία της Λένας Καλαϊτζή-Οφλίδη.
1986:  «ΒΕΓΓΕΡΑ» του Ηλία Καπετανάκη, σκηνοθεσία Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδου, συμμετοχή στην εβδομάδα θεατρικής παιδείας του Δήμου Αργοστολίου στην Κεφαλονιά.
1987:  «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση του Κώστα Ταχτσή, σκηνοθεσία Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη.
1988:  «ΤΙ ΩΡΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ;» επιθεώρηση, κείμενο-σκηνοθεσία της Λένας Καλαϊτζή – Οφλίδη, Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θεατρικών Θιάσων στο Ιθάκη.
Βραβεία: α) κίνηση και χορός, β) 2ο γυναικείο ρόλο, γ) ειδικό βραβείο στη μνήμη του Δ. Ροντήρη, καθώς και έπαινος μετά από την πρόταση της ειδικής κριτικής επιτροπής, που συνίστατο από την ηθοποιό Σμάρω Στεφανίδου, τον συγγραφέα Ασημάκη Γιαλαμά και τους κριτικούς  θεάτρου Μαμάκη και Βαρβαρέσου.
1989, 1990, 1991: Τα επόμενα δύο χρόνια, η θεατρική ομάδα ασχολήθηκε με την ελληνική παράδοση, όπως εμφανίζεται στο έργο «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ – ΜΠΕΡΝΤΕ» της Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη.
Με αυτό το έργο η ομάδα συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ιθάκη τον Μάιο του 1991 και απέσπασε το 3ο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του Υπουργείου Πολιτισμού.
1992:  «ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ» του John Prisley, μετάφραση Λυκούργου Καλλέργη, σκηνοθεσία Δημήτρη Κουτσούρη.
1994:  «ΤΑ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΑΤΑ» του Δημήτρη Μπόγρη,  σκηνοθεσία  Θανάση Μπίνκα.
1995:  «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ» του Αλέξανδρου Πάρνη, σκηνοθεσία Θανάση Μπίντα.
1996:  «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ», του Σ. Πανταζή, σκηνοθεσία Θανάση Μπίντα.
1997:  «ΣΑΒΒΑΤΟ…ΚΥΡΙΑΚΗ…ΔΕΥΤΕΡΑ…” του Edward De Filippo, σκηνοθεσία Εύη Δημητροπούλου.
1998:  «ΦΑΥΣΤΑ» του Μποστ, σκηνοθεσία Εύη Δημητροπούλου. Συμμετοχή στο φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων της Καρδίτσας. Ήταν εκτός διαγωνισμού, τη βραδιά προς τιμήν των Κώστα Τσιάνο και Θύμιο Καρακατσάνη. Πήραν τις καλύτερες κριτικές. Συμμετοχή επίσης στο Φεστιβάλ της Ιθάκης, όπου κέρδισαν το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης και το βραβείο του κοινού.
1999:  «ΤΟ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙ» του Παντελή Χορν, σκηνοθεσία Εύη Δημητροπούλου. Συμμετοχή στο ερασιτεχνικό φεστιβάλ θεατρικών Ομάδων  στο Δήμο Ζωγράφου όπου κέρδισαν τρία βραβεία: α) σκηνικών, β) πρώτου γυναικείου ρόλου και γ) δεύτερου ανδρικού ρόλου.
2000:  «KΟΥ-ΚΟΥ» του Ζωρζ Φεϋντώ, σκηνοθεσία Εύη Δημητροπούλου. Το έργο είχε πολύ καλές κριτικές από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κριτικό θεάτρου κ. Πασαλίδη στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”.
2001:  «Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ» του Άντον Τσέχωφ, σκηνοθεσία Εύη Δημητροπούλου. Έδωσε πάνω από 15 παραστάσεις τόσο στα Ν. Μουδανιά όσο και στη Θεσσαλονίκη . Παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ της Βέροιας και στου Ζωγράφου
Βραβεία: α) κοστουμιών, β) μουσικής στο Φεστιβάλ Βέροιας, καθώς και βραβείο 2ου γυναικείου και 2ου ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ  Ζωγράφου στην Αθήνα.
2002: «ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΟΤΖΑ» του Κ. Γκολντόνι, σκηνοθεσία Εύη Δημητροπούλου,  παίχθηκε με  μεγάλη επιτυχία στις Ράχες Ικαρίας.
2003: “ΤΟ ΣΩΣΕ” του Michael Frein, σκηνοθεσία Εύη Δημητροπούλου, συμμετοχή στο Πανελλήνιο θεατρικό Φεστιβάλ της Ορεστιάδας και στο φεστιβάλ της Βέροιας, όπου απονεμήθηκε το βραβείο του 2ου ανδρικού ρόλου.
2004:  “ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ” του Σακελλαρίου-Γιαννακοπούλου. Περιόδεψε στη Χαλκιδική και στις Σέρρες. Συμμετείχε στον πρώτο Ελληνικό διαγωνισμό του ερασιτεχνικού θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Θράκης «Διονύσιος» στην Ορεστιάδα.
Βραβεία: α) καλύτερης παράστασης, β) κοινού γ) 2ου γυναικείου ρόλου, δ) βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων  συγγραφέων.
2005: “ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ” του Δ. Γιαννουκάκη. Περιόδεψε και πάλι στη Χαλκιδική. Η μεγάλη απώλεια δύο μελών της θεατρικής ομάδας της Κατερίνα Σαγιά και Βασιλείου Λουκούμη ήταν η αιτία της παύσης κάθε δράσης για ένα διάστημα.
2006: “ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ” του Σίμου Οφλίδη και της Λένα Καλαϊτζή- Οφλίδη, αφιερωμένο στη μνήμη των Χαμένων Πατρίδων, έργο με το οποίο περιόδεψε στη Χαλκιδική.
2007: «ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΩΦ» του Νηλ Σάϊμον, μετάφραση Ελένης Ράντου, σκηνοθεσία  Εύη Δημητροπούλου. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων της Καρδίτσας.
Βραβεία: α) καλύτερης παράστασης, β) κοινού, γ) βραβείο μουσικής, και δ) έπαινο στον Δημήτρη Σούρλα για τους τρεις διαφορετικούς ρόλους που ερμήνευσε.
2008: «ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» του Ian de Hartog, σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών θιάσων Ορεστιάδος.
2009:  «ΚΟΛΟΜΠ», του Ζαν Ανουϊγ, σκηνοθεσία Χριστίνα Χατζηβασιλείου.
2009: συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ σάτιρας ΜΩΜΟΣ Ο ΠΑΤΡΕΥΣ, εκτός συναγωνισμού, με αποσπάσματα από το έργο ΄Αμλετ ο Β΄, σκηνοθεσία Χριστίνα Χατζηβασιλείου.
2010: «Η ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ», του ΄Αλμπερ Γκέρνυ, σκηνοθεσία Χριστίνα Χατζηβασιλείου.
2011:   «ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ», του Νικολάι ΄Ερντμαν, σκηνοθεσία Φανή Οφλίδου.
2011:   συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Σάτιρας «ΜΩΜΟΣ Ο ΠΑΤΡΕΥΣ» με το σατιρικό 10λεπτο από το έργο ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΩΦ του Νηλ Σάιμον « Ένα αδύναμο πλάσμα», σκηνοθεσία Εύη Δημητροπούλου.
Βραβεία: 1) κοινού καλύτερης παράστασης, 2) α΄ γυναικείου ρόλου, 3) σκηνοθεσίας.
2012: «ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ» (διασκευή του έργου Sing on ) του Ρικ ΄Αμποτ, σκηνοθεσία Σπύρος Αθηναίου.
2012: «Class of 1985» σατιρικό, της Σταυρούλας Παγώνα , σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Σάτιρας «ΜΩΜΟΣ Ο ΠΑΤΡΕΥΣ».
Βραβεία: 1) κοινού καλύτερης παράστασης, 2) καλύτερου σατιρικού 10λεπτου, 3) κοστουμιών, 4) α΄ ανδρικού ρόλου, 5) καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.
2013: «ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ», μεταφορά της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας του Ντιν Κρεγκ, σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου.
2014: «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ» του Ζωρζ Φεϋντώ, σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη.
2015: «ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ» του Hal Salwen, σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη.
2016: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ»  του Παντελή Χορν, σκηνοθεσία Τάσου Ροδοβίτη.
2017: «O ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ» του Νικολάι Γκόγκολ, διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Σούρλα. Συμμετοχή μετά από επιλογή στο 32ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου.
2018: «ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ» της Αγκάθα Κρίστι, διασκευή-σκηνοθεσία Δημήτρη Σούρλα
2019: «Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ» του  Νικολάι ΄Ερντμαν ,σκηνοθεσία Δημήτρη Σούρλα
2020: « ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» των Ρήγα-Αποστόλου, σκηνοθεσία Δημήτρη Σούρλα
2021: « ΟΔΟΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ 20 – 21» του Γιώργου Κονταξή, σκηνοθεσία Κατερίνα Λιναρδή                                                                      

(Ελληνικά)

« All Events



MUNICIPAL PUBLIC BENEFIT
COMPANY - PATRAS CARNIVAL

84 Akti Dymeon Str.
Patras 263 33
Phone: +30 2610 361750 & +30 2610 390910
Email:

FIND US

SPONSORS