Η θεατρική ομάδα ΑλΜΑ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2017. Μέχρι στιγμής ο θίασος έχει παρουσιάσει τα εξής έργα:
- «Θέλω μια χώρα» – Ανδρέας Φλουράκης (2018), το οποίο είχε επιλεγεί να λάβει μέρος στο 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Ιεράπετρα, αλλά τελικά για
τεχνικούς λόγους η ομάδα δεν μπόρεσε να παραστεί.
- «Every Brilliant Thing»/ «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» – Duncan Macmillan (2019), σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά. Η ελληνική εκδοχή της παράστασης συμμετείχε στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Ιεράπετρα και κέρδισε το βραβείο
καλύτερης αφίσας και τιμητικό έπαινο για τη θεατρική σύνθεση.
- «Θέλω μια χώρα…αλλιώς», μια σύνθεση βασισμένη στο «Θέλω μια χώρα» του Ανδρέα
Φλουράκη, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο κοινής εκδήλωσης των ελληνόφωνων θιάσων
των Βρυξελλών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2019.
- «Είναι μόνη» – Σάκης Σερέφας (2019). Το έργο αυτό δεν είχε ξαναπαιχτεί στη σκηνή και τις παραστάσεις παρακολούθησε ο θεατρικός συγγραφέας, μετά από πρόσκληση του θιάσου.
- «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» – Αρκάς, σε μια θεατρική σύνθεση του Δημήτρη Αγορά (2022). Η παράσταση συμμετείχε στο 10ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας και κέρδισε το γ’ βραβείο καλύτερης παράστασης, βραβείο κοστουμιών και τιμητικό έπαινο ερμηνείας για το Χρήστο Αϊβαλιώτη. Το απόσπασμα «Ζωή μετά» έλαβε μέρος στο διαδικτυακό Μώμο 2023 και έλαβε βραβείο Α’ αντρικού ρόλου για το Χρήστο Αϊβαλιώτη, και βραβεία κοστουμιών και σκηνικών.
- «Το μικρό πόνυ» – Paco Bezerra (2022).
- «Musical medley», μια σύνθεση από αποσπάσματα από τα μιούζικαλ «Ωραία μου κυρία», «Sweet Charity», «Cabaret» και «Η όπερα της πεντάρας» στο πλαίσιο κοινής εκδήλωσης των ελληνόφωνων θιάσων των Βρυξελλών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.
- «Όνειρο θερινής νυκτός» – William Shakespeare (2023).
- «Ματίας ο Α’» – Άλκη Ζέη, σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι (2023). Μέρος των εσόδων όλων των παραστάσεων του Άλμα διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Υπεύθυνοι της ομάδας και σκηνοθέτες της παράστασης είναι ο Κυπριανός Μουτεβελής και η Χρύσα Μπαλτζάκη.
Ο Κυπριανός κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και ζει στις Βρυξέλλες από το 2003. Έχει κάνει σπουδές στο σχέδιο μόδας, το μακιγιάζ και το styling και είχε συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και επιδείξεις μόδας στην Ελλάδα. Εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον ελεύθερο του χρόνο από το 2014 μέχρι και το 2018 συμμετείχε σε διάφορους ρόλους (ηθοποιός, μακιγιάζ, κοστούμια) στην ελληνόφωνη θεατρική ομάδα «ΘΕΣΠΙΣ» Βρυξελλών, καθώς και σε άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες της πόλης (μεταξύ άλλων, καλλιτεχνική διεύθυνση εκθέσεων φωτογραφίας, συμμετοχή σε επίδειξη μόδας, καλλιτεχνική επιμέλεια χορευτικού σχήματος σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς). Στην ομάδα ΑλΜΑ εκτός από τη σκηνοθεσία είναι υπεύθυνος και για τα σκηνικά, τα κοστούμια και το μακιγιάζ.
Η Χρύσα κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και ζει στις Βρυξέλλες από το 2010, όπου εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ενασχόλησή της με το ερασιτεχνικό θέατρο ξεκίνησε το 2017, με την ίδρυση της ομάδας ΑλΜΑ και τη συμμετοχή της σε σεμινάρια υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού. Η Χρύσα και ο Κυπριανός (αλλά και πολλά μέλη της ομάδας) παρακολουθούν σε κάθε ευκαιρία σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας στην Αγγλία (για τέσσερα χρόνια στο National Operatic and Dramatic Association), στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, με καθηγητές όπως ο Ανδρέας Μανωλικάκης, ο Γιώργος Καραμίχος, η Νικαίτη Κοντούρη, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Ευδόκιμος Τσολακίδης, ο Θοδωρής Γκώνης και άλλοι.